Ένα χωριό ευχές

Οι ευχές, που ως σήμερα τις είχαμε για κάτι δεδομένο, για κάτι τυπικό θα έλεγα, αποκτούν πλέον άλλη βαρύτητα. "Καλή χρονιά!", λέγαμε σχεδόν μηχανικά τις πρώτες ημέρες του έτους, χωρίς να σταθούμε ποτέ στην ουσία της ευχής, γιατί θεωρούσαμε σίγουρο ότι δε μας αγγίζει τίποτα, ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο στα πάντα γύρω μας.

Η χρονιά που πέρασε, το 2020, ήταν μια χρονιά διαφορετική από αυτή που φανταζόμασταν όταν την καλωσορίζαμε. Δοκιμαστήκαμε σε όλα τα επίπεδα, προσωπικό, κοινωνικό, εργασιακό. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και είμαστε πάλι εδώ, στις αρχές μιας νέας χρονιάς, ελπίζοντας ότι φέτος τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ο καθένας από εμάς εύχεται και ελπίζει σε κάτι διαφορετικό, όλοι μαζί όμως ευχόμαστε οι μέρες που θα έρθουν να φέρουν υγεία, αγάπη, ευτυχία, χαρά, τύχη! Ναι, ακούγονται πολύ κοινότυπες αυτές οι λέξεις, αλλά είναι οι πιο σημαντικές.

Καλή χρονιά να έχουμε, λοιπόν, και ας φέρει το 2021 στον καθένα μας αυτό το "κάτι" που θα τον κάνει να σταθεί γερά στα πόδια του και να ομορφύνει τον κόσμο γύρω του.

Αφήστε ένα μήνυμα

Παρακαλώ σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.